Kolibris AS har solgt Coppercoat til fornøyde kunder siden 2006.

Her forteller vi om aktuelle nyheter og betraktninger om Coppercoat bruk World wide.

Kontakt oss for nyhetsmeldinger og info. Send gjerne bilder og tekst.

God sommer til alle Coppercoat interesserte !

Flere nyheter fra coppercoat finner dere her : Coppercoat Blog

Flere nyheter

Svein Mathisen Fornøyd jordomseiler: Coppercoat er anerkjent blant myndigheter i land som stiller strenge miljøkrav.

COPPERCOAT PÅ «LOVINDA TOO»

Vi bunnbehandlet båten med Coppercoat i 2008. Bunnstoffet ble påført fersk og fortsatt klebrig epoxy, som sikret meget god vedheft.  Båten har ligget på vannet nesten hele tiden siden, kun årlig slippsetting og avspyling. Begroing har vært meget beskjeden, hovedsakelig i vannlinjen. Lite begroing har vært bemerket av erfarne folk som håndterer slipping, og derved hatt god anledning til å se litt av hvert….

Vi har nå fornyet med 2 nye strøk Coppercoat etter 11 sesonger og nærmere 50.000 nautiske mil utseilt distanse, hvorav 4 år på jordomseiling. Vi måtte skrubbe vannlinja ukentlig i tropiske farvann. Dette kunne muligens vært redusert om vi hadde gått hardere på med fint sandpapir, som frigjør mer kobberioner. Men vi unngikk slipping pga begroing, som er både vanskelig å gjennomføre (og dyrt) under fjerne himmelstrøk.

Det medgår ca 2 liter pr strøk på vår båt (Baltic 38dp). Coppercoat er relativt kostbart, men den ekstremt lange levetiden tatt i betraktning, ble dette meget økonomisk.

Coppercoat er anerkjent blant myndigheter i land som stiller strenge miljøkrav. Lite begroing medfører raskere seilas, mindre drivstoff-forbruk og mindre fare for å transportere med seg uønsket marin begroing til sårbare miljøer.

Vi anbefaler gjerne Coppercoat både for hjemlige forhold og for seilas under fjerne himmelstrøk!

Irene og Svein Mathisen/Lovinda too:  www.jordomseiling2014.wordpress.com

windy Etter 3 år med Coppercoat

Følgende er en kommentar fra en Coppercoat-bruker :

Dette viser hvilken type ytelse du kan forvente når du bruker Coppercoat som din antifoul:

"Jeg har hatt Coppercoat på båten i 3 år nå - det fungerer utmerket.

42 knop topphastighet i vår Windy 37 HT 2 x KAD 300 når hun lanseres på våren og samme toppfart når jeg tar henne tilbake til skuret i oktober. Jeg bruker henne 2-3 ganger per måned i løpet av sommeren "

Havseilere på 70 fot i Coppercoat regatta !

Hele flåten til tolv 70-fots havracingbåter er for tiden malt med Coppercoat, som vil dekke et samlet område på ca 1700m2, tilsvarende mer enn åtte tennisbaner. Denne prosessen innebærer bruk av 1000 kg kobber, mer enn vekten av England Rugby laget scrum. Det totale volumet av maling som skal brukes er 650 liter - tilsvarende omtrent seks bad, eller nesten 2000 bokser med Cola.

Clipper 70-flåten er for tiden i ferd med å legge til rette for forberedelsene til løpet som starter denne sommeren. Hver av de tolv havseilerne løftes og omlegges, og du kan sjekke ut bildene  hos www.coppercoat.com 

lagt til handlevogn